teisipäev, 1. jaanuar 2013

Tere, 2013!

Suurte rahvamasside tungival nõudmisel sündis otsus, et sellel aastal muudan natuke blogipidamise stiili. Näis kuidas välja kukub... Seda võib võtta kui omamoodi blogiinimeste uue aasta lubadust või midagi seesugust. Loodetavasti saavad ka Heiti ja Maare sellest innustust ja apdeidivad oma blogis selle Venemaa hosteli pildi, nii et teised inimesed julgevad ka arvutid lahti teha.

Osa jõuludest ja aastavahetuse aeg möödusid sel korral valdavalt suusatades. Mõnus! Üks sõbralik pererahvas Arula külast mainis mingi ürituse käigus kogemata, et on võimalus suusatama minna. Otse loomulikult ei saanud niisugust asja endale lasta mitut korda öelda ja sealt kõik alguse saigi. Natuke kahju on küll sellest, et ilmataadi tõttu oli mõistlikum enamik suusasõite läbi viia vabatehnikas suusatades. Klassika tahaks ju ka ikka lõpuks selgeks saada. Sellegi poolest õnnestus ühel päeval ette võtta 41,5 kilomeetri pikkune suusatamine ka klassikalises stiilis, mööda Tartu Maratoni ja Kekkose radasid. Ütleme nii, et kui suusad peavad, siis on see tehnika isegi suhteliselt mõnus liikumisviis. Ehkki klassikatehnika moodi see minu sõitmine vist esialgu välja ei näe.

Ülejäänud sõidud tegime vabatehnikas. Kõige parema rajaga päevaks osutus 30. detsember, kui mööda maratoni rada oli nii mõnus sõita, et peaaegu ei oleks tahtnud ära lõpetadagi. Seevastu 31. detsembril oli ilm juba plusskraadidega ja suusatamise asemel käisime sama varustust kasutades hoopis trennis.

Et suusatamisest natuke vaheldust saada ja tavalist Eesti jaanipäeva moodi päeva midagi muud teha, käisime esimesel jaanuaril hoopis jalutamas. Seiklussportlastest koosnev jalutusseltskond ei suutnud taaskord aga piiri pidada ja väiksest 45 minutilisest jalutuskäigust kujunes välja 2,5 tunnine kiirkõnnimaraton mööda ülilibedaid, klaasjaid külavaheteid. Meenutuseks siit üks väike video :).


Kogu see aastavahetuse aeg oli aga vägagi nauditav! Suured tänud Minnile, Pilvile, Liisule ja Kustile võõrustamast ja kõigile teistele asjaosalistele seltskonda pakkumast!

2013. aasta tuleb üsna muutlik ja seda kohe aasta alguses. Minu jaoks saavad aset leidvad muutused olema positiivsed ja põnevad ning ma loodan, et selliseks kujuneb kogu aasta ka teistele. HEAD UUT SEIKLUSLIKKU AASTAT!

Lõpetuseks väike muusikapala :).

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

tervitame uut stiili.
palju õnne ka!
t. Alar

Tiit Tähnas ütles ...

Tänud! :)