pühapäev, 6. jaanuar 2013

Üllatus

Ma pole just suurem asi ilma üle nuriseja. Ükskõik, mis seal väljas ka ei toimuks, iga ilm on millekski sobilik. Kui aknast välja vaadates täielik masendus peale tuleb, siis võib ju rahulikult kamina ees istuda ja mõnda head raamatut lugeda, ja tassi rohelist teed kõrvale juua - näiteks. Aga sellegi poolest oli natuke kahju, et juba novembris maha sadanud lumi nüüd paari vihmase päeva tõttu suhteliselt ära sulanud on.

Eelneva tõttu ei suutnudki ma täielikult uskuda, kuulates sõprade kirjeldusi ning kaevates internetis, et Kõrvemaa-Aegviidu-Jäneda-Valgehomusemäe rajad on täiesti suusatatavad. Sellegi poolest leppisime Sveniga pühapäevaks kokku suusatamise algusega Valgehobusemäe keskusest. Mõtlesin, et kuna Sveni vabatehnika suusad on oluliselt uuemad, kui minu omad ning ta on nõus sinna juba teist päeva järjest suusatama sõitma, ei saa suusaradade olukord ju kõige hullem olla.

Hommikul suuski harjates ja aknast välja vaadates ei tundunud olukord just kõige roosilisem, aga vähemalt olid miinuskraadid. Sõitma hakates situatsioon eriti ei muutunud Jüri kandis olid osad põllud täiesti mustad, teised aga jällegi rohelised. Aga mida lähemal Valgehobusemäele, seda talvisemaks akna taga muutus. Kohale jõudes tuli nentida, et keskus nägi täitsa talvine välja. Suuskadel rahvast täitsa arvestatav hulk, lisaks laste suusatrennid ja puha. Tõeline üllatus tabas aga hoopis suusatama hakates. Nimelt olid Valgehobusemäe suusarajad täiesti ideaalses korras. Ilusti rajamasinaga hommikul üle käidud ja vaid mõned suusajäljed peal. Täiesti uskumatu.

Sarnane olukord Valgehobusemäe keskusega valitses ka Kõrvemaa suurel - 65 km ringil, aga seda kuni Presidendi rajani. Edasi, nii Jäneda, kui ka Aegviidu suunal oli olukord nutusem. Eriti karm oli see Nälijärve lõigul. Aga sellest hoolimata sain ikkagi võimsa üllatuse osaliseks, et rajad on mitte lihtsalt suusatatavad, aga kohati lausa superhead on. 35 kilomeetrit tuli nagu lennates. Nüüd ei tundu enam isegi mitte väga ebaloogiline, et feisspukist leitud info Nõmme-Harku raja sõitetavuse kohta on tõene. Ja tänane suusatamise planeering oli superhea. Rajal oli kaasas täpselt õige kogus teed ning peale sauna tagasi sõites jõudsime kohale täpselt Tour de Ski ajaks. Ideaalne!

Kommentaare ei ole: