pühapäev, 5. juuli 2009

Ilvesteade 1. päev

Sellel aastal olime JOKA I võistkonnas Kristjani ja Jaan'iga. Võistlus toimus 1. ja 2. päeval Perajärve kaardil ning viimasel päeval Ähijärve kaardil. Esimesel päeval, nagu ka eelmisel aastal oli ühisstart kõikidele vahetustele korraga. Kõikidel päevadel olid esimese ja teise vahetuse rajad matuke üle 7 kilomeetri, viimase vahetuse omad aga lühemad, veidi üle 5 km.

Esimesel päeval jooksin mina meie võistkonna teist vahetust. Juba enne starti olin endale selgeks teinud, et kuna kõik vahetused stardivad koos, võivad rajad olenemata samast pikkusest olla erinevad. Seetõttu jooksen oma jooksu ja kedagi teist ei hakka jälgima.

Juba esimesse punkti minnes tegin erineva rajavaliku kui ülejäänud grupp. Jooksin täiesti otse, samas kui ülejäänud jooksid vasakult. Samas oli minu variant veidi aeglasem, kui ülejäänutel. Kui paljud grupis jooksjad hakkasid peale punkti jõudmist edasi tagasi sebima, st sattusid hajutusse, siis mina viga ei teinud. Kõik klappis ja punkt tuli hästi vastu, sama oli teise punktiga. Kolmandasse punkti jooksin jälle oma varianti, paremalt ümber kahe soo. Samuti neljandasse punkti minnes. Minu järgi jooksis ainult Orvandi noor jooksja, muidu surusin läbi tihniku teed üksinda. Mets oli tihe, mõtlesin, et oleksin pidanud valima ringi teevariandi. Neljandas punktis nägin ka Kristjanit. Jooksin mõned punktivahed tal järgi ja tuletasin meelde, et ta suunda hoiaks. Kristjani järgi jooksis veel Jürgen ja veel mingi tüüp. Enne kaheksandat punkti kadusid nad paremale ära. Jäin korra seisma, et kontrollida, ega ma viga ei tee. Kõik klappis ja arvasin, et neil oli lihtsalt hajutus. Läksin oma punkti ja edasi üksinda. Arvasin, et jäin hajutusega Kristjani pundist maha. Üheksanda punkti sain ilusti kätte. Kümnendasse minnes oli raske. Mägi oli kõrge ja tegin ainukesed kõnnisammud. Kümnenda punktiga tuli ka esimene viga. Kõlviku piir ei olnud hästi arusaadav ja olgugi, et kaks orvandit lugesin algselt välja, jooksin ikka valesse. Viga mingi 30 sekundit. Järgmine punkt oli vaatepunkt. Kuna kõik olid korraga metsas, ei saanud sealt mingit infot. Tiksusin omaette, omamata mingitki ettekujutust oma positsioonist. Kaheteistkümnenda punktiga tegin samuti väikese ~30 sekundilise vea. kaldusin veidi paremale ära. Sama lugu millegi pärast ka 13 punktiga. Aga selle viimase pooleminutise vea järel nägin Kristjani punti enda ees punkti jooksmas. Siis sain aru, et olin neist hoopis eespool olnud ja ilma nende pooleminutiste vigadeta sinna jäänudki. Lõpp läks kiirelt ning lõpetasin sama pundi lõpuosas. Kuskilt tekkis sinna punkti ka Aadli.

Nagu pärast selgus, siis Kristjan oli selle 8-nda punktiga 1,5 minutit viga teinud. Teised muidugi tema järel, ning nii ma siis neil eest ära saingi. Jama ainult et mõne lihtsa punktiga väikeseid vigu tegin.

Esimese päeva järel olime väga OK positsioonil. Ees palju Lätlasi, Leedukaid, Soomlased ja 2 Eesti tiimi, Tammed ja EKJ SK. Meie kolmik oli komkurentsitult kõige stabiilsem. Kõik jooksid oma vahetuse 8-nda aja, millega hõivasime 1. päeva järel 7-nda koha.

1 päeva tulemused.
Vaheajad.

Kommentaare ei ole: