neljapäev, 21. mai 2009

Tallinna MV teade

Kui juba orienteerumiseks läks, siis ikka täie hooga edasi. Kolmapäeva õhtul oli siis Tallinna MV teade, kus otsustasime Kristjani ja Jaaniga oma eestikate tulemust parandada. Kristjan õppis nohu kõrvalt kodus numbreid ja meie jooksime Jaaniga Järva sprindil jalad lahti. Lõppkokkuvõttes võib öelda, et tuli välja küll.

Küll mõningase kahtlusega, aga siiski, otsustasime esimesse vahetusse Kristjani metsa saata. Tal vaja ju ikkagi Ilvesteateks harjutada. Nii numbrite lugemist hoo pealt, kui ka üldse ässadega koos kangutamist. Esimese vahetuse koosseis oligi üsna aukartustäratav. Ikka palju tegijaid oli koos - Aadli, Pets, Silver, Timmo, jne. Kõik rääkisid küll midagi rahulikult võtmisest, aga kilomeetriaegade põhjal joosti ikka kiiresti. Pressi jõudis kõige kiiremini Pets, kelle kannul oli kohe Aadli. Kristjanit ei kusagil. Poolteist minutit hiljem jõudsid pressi Silver ja Timmo. Kristjanit ikka ei kusagil. Ja siis veel pooleteise minuti pärast tuli ka Kristjan. No hea küll. Mõtlesime, et läheb raskeks. Siiski teise poole jooksis Kristjan normaalselt, ning lõpetas kolmandana, paar minutit peale Aadlit ja Petsi ning pool minutit enne Silverit. Võimalused olid veel päris head.

Teise vahetuse pressi tuli oodatult kõige esimesena Sander. Vahe Jürgeniga oli kasvanud juba viie minuti kanti. Kolmandana neljandana tulid koos Jaan ja Arti. Jürgenist omakorda veel mingi 3 minuti jagu maas. Ka lõpus oli esimene Sander, vaatamata eelviimase punktiga tehtud suurele veale. Ka vahe Jürgeniga oli endiselt viie minuti ringis. Nüüd jäi õhku küsimus, kas Kiilberg, kes jooksis Petsi ja Jürgeni tiimi kolmandat vahetust suudab väikese Aadli vastu, kes jooksis Aadli seeniori ja Sandriga, 5 minutit tagasi joosta. Ise lootsin vaikselt, et Jaan suudab lõpus Jürgenile lähemale võtta ning on võimalus Kiilbergi positsiooni ohustada. Aga ka jaan ja Arti olid lõpus viga teinud ja Jaan saabus pool minutit peale Artit ja juba üle 5 minuti peale Kiilbergi. Niisiis jäi mulle võimalus hea jooksu korral ohustada Ottessoni (Silveri ja Arti 3. vahetus) kolmandat positsiooni.

Esimene punkti oli täpselt risti üle järve. Viimase hetkeni mõtlesin, kas jooksen vasakult või paremalt. Valisin siiski vasaku variandi ja üritasin tempot hoida mõistlikul tasemel. Tundub, et liiga rahulik, kuna Sanderile, kes oli minu hajutuse kiireim kaotasin peaaegu minuti. Teise punkti tegin umbes minutise vea. Jooksin muidu väga hästi, aga vahetult enne punkti vajusin millegipärast veidi vasakule ja siis kaardil kajastamata metsaveosihil mõtlesin veidi liiga kaua. Järgmise nelja punktiga oli tempo suhteliselt tagasihoidlik. Üritasin võtta rahulikult ja kindlapeale. Enam-vähem tuli välja ka. Arvasin, et Ott on kõvasti kaugemale ette jooksnud. Pikk etapp enne pressi oli võimalus joosta otse läbi soo, või ringi mööda teed. Valisin otse variandi. Tundub et oli OK. Pressis öeldi, et Ott on ainult minut ees ja Kiilberg vist 2, kui õigesti mäletan. Ei hakanud selle peale mingeid ajuvabadusi tegema, vaid jooksin edasi ikka oma jooksu. Pressist ülejärgmisse punkti minnes hakkas soo peal paistma Oti selg. Paistis, et Ott vähemalt soos eriti kiiresti ei liikunud, nii et oli võimalus püüda kolmandat kohta. Punktis olimegi koos. Järgmisse punkti üritasin minna teiselt poolt väikest sood, aga jäin oksade vahele kinni ja tõmbasin särgi lõhki. Nii et punktis olime jälle koos. 12-ndasse punkti oli variant minna otse või mitut varianti mööda teed. Valisin kõige parempoolsema. See osutus väikeseks veaks ja Ott sai jälle mingi 15 sekundit edu. Nägin jälle ta selga soos eelviimase punkti poole minnes. Vahe tundus olevat liiga suur. Soost välja tulles vaatasin, et Ott kaldub liialt vasakule. Niisiis üritasin tihnikus ise rohkem paremale hoida. Tihnikust väljusungi väga õige koha pealt, aga hajutuspunkti asukohta hindasin alguses veidi valesti ja jäin hetkeks mõtlema. Kui ennast paika sain ja punkti poole jooksin, paistis juba ka Ott. Viimasesse punkti ja sealt finišisse algas hirmus sprint. Rahvas oli tulnud metsa äärde karjuma. Õnneks suutsin siiski niipalju kiireid liigutusi teha, et Otil jäi mõni sekund puudu. Finišis selgus, et väike Aadli oli alles metsas, nii et saime hoopis teise koha ja vahe Kiilbergiga jäi vaid poolteist minutit.

Tulemused.

Kommentaare ei ole: