kolmapäev, 20. mai 2009

Järva MV O-sprindis

Kuna Kristjan ja Jaan läksid teisipäeva õhtul Paidesse Järva MV sprinti jooksma, mõtlesin, et lähen siis ka kaasa. Vaatamata sellele, et pea 3 tundi oli autosõitu ja vaid veerand tunni jagu jooksu. Aga muidu oli täiesti OK. Veendusin, et peale peamiselt 1:50 000 kaardiga kümnete kilomeetrite haaval jooksmist on 1:5 000 (või oli see 1:4 000, nagu infos kirjas) kaardiga sadade meetrite haaval jooksmine ikka täiesti teistsugune spordiala.

Alustuseks lükati starti 15 minutit edasi, kuna rajameister oli paar vaia koju unustanud. Noh, shit happens. Peale seda said kõik ilusti ikkagi rajale.

Mina sain esimese paugu kohe esimese punktiga. Kaardi mõõtkava oli ikka nii harjumatu, et paugutasin kohe hirmsa hooga kaugele eemale. Tulemuseks sprindi esimene punkt ja juba üle minuti viga. Edasi kulges asi enam-vähem normaalselt. Aeg ajalt jäin tihnikusse veidi kinni, aga muidu oli kõik OK. Kaheksandas punktis möödus minust hirmsal kiirusel Kristjan. Ega muidu polekski aru saanud, kes see on, aga ta pidi vahepeal hoo maha võtma, et punkt võtta. Masinaklass oli ikka täiesti erinev. Edasine jooks kulges enamjaolt mööda linnatänavaid. Tuli lihtsalt jõuda joosta.

Kiire on see sprint ikka küll. Isegi legendi ei jõudnud vaadata. Ei teagi sellist võistlust, kui ma kordagi legendi ei ole vaadanud. Tavaliselt vaatan iga punkti kohta legendi, ükskõik, kui ilmselge see punkti asukoht kaardil tundub. Ei tea, mis aja ma siis veel saanud oleks, kui legendi ka oleks vaadanud :o) Igal juhul jooksin 2,6 km pikkuse raja 17:08-ga, mis oli teistega võrreldes ikka eriti mõttetu aeg. Aga noh, veidi lõigutrenni ja äkki saab veel asja.

Tulemused.

Kommentaare ei ole: