reede, 26. veebruar 2010

Eesti Vabariik 92

Kui ma 23.-ndal veebruaril mõtlesin, et mida vabariigi aastapäeval peale hakata, kiskusid mõtted vägisi looduse suunas. Kuskilt sattusin nägema Eesti Terviseradade reklaami ürituse kohta Kõik koos ümber maailma. Kuna pidin nagunii Andreasele maale järele minema, otsustasime sõita teist kaudu ja teha Kõrvemaal mõned suusakilomeetrid, et oma distants ka üritusele juurde lisada.

23. õhtul aga kujunes välja niimoodi, et läksime ennast Erki juurde tünni leotama. Rabasime kaasa ka kogu oma suusavarustuse, et siis sealt hommikul otse Kõrvemaa poole startida. Hommikul helistas aga Erki ülemus, Indrek ning soojenduseks mängisin kainet autojuhti ja ühtlasi loopisime ka Indreku maja katuse Teletorni kõrval lumest puhtaks. Katuse lumest tühjendamine oli üleüldse 24.ndal populaarne ajaviide. 5-st majast nelja katusel käis vilgas tegevus. Julgestamistehnikaid oli näha mitmeid. Enamik neist olid niisugused, et kui julgestatav kukub, siis lendab ka julgestaja takkajärgi. Õnneks on aga kukkumine praegu pehme, eriti kui kogu katuselt maha kühveldatud lumi all hanges on. Meie tulimegi katuselt alla hange hüpates.

Igal juhul võttis see soojendusharjutus piisavalt aega. Nii et otsustasime peale seda Kõrvemaa asemel hoopis Valgehobusemäele minna. Pealegi sel aastal ei olnudki veel seal suusatamas käinud. Rada oli täitsa normaalne, aga 5 kilomeetrit. Pea hakkab ringi käima. Mulle meeldivad ikka Kõrvemaa pikemad ringid rohkem. Seekord tegin vähe kiirema trenni ka kui tavaliselt.

Kui peale suusatamist autosse istusime ja hakkasin käiku sisse panema, helistas põnn ja ütles, et ärge hakakegi tulema, ta tahab hoopis maal edasi olla. Mõningate läbirääkimiste tulemusena keerasimegi autonina Tallinna poole tagasi ja kogu lugu.

Kodus aga selgus, et oma kilomeetreid ümber maailma üritusele sai kirja panna kuni kella 18-ni, nii et ei saanudki ümbermaailmareisi oma kilomeetritega seekord toetada. Küll aga toetasime oma sportlikku vormi ja sisukat vaba aega.

Hiljem saime veel kõvasti naerda presidendi vastuvõtu halenaljakate kommentaaride üle :o)

Kommentaare ei ole: