esmaspäev, 6. juuli 2009

Väikelinnade mängud Kuremaal

Nagu igal aastal, Ilvesteate teisel päeval, nii ka seekord, tuli õhtul ette võtta retk Eesti teise otsa, et linnale punkte koguda Väikelinnade mängude raames. Seekord läks isegi hästi, kuna Kuremaa oli Ähijärvele lähemal, kui mõnedel eelnevatel aastatel. Aga ega me selle reisiga rahul muidugi ei olnud. Plaanisime võtta rahulikult, et järgneval päeval Ilvesteatel, mis ju ikkagi tähtis võistlus, konkurentsivõimelised olla.

Kohe esimesse punkti minnes vedas loha ringiga ümber soo. Niisiis alustasin kohe veaga. Aga nagu hiljem selgus, oli mul ikkagi sel etapil parim aeg, kuna enamus oli selle kaare kaasa teinud. Edasi kulgesin rahuliku tempoga, ilma vigadeta, kuni neljandast punktist viiendasse minema hakates, kus valisin vale raja ja suunda kontrollimata jooksin teele välja vähemalt 300 meetrit õigest kohast vasakul. No mis seal ikka. Jooksin siis mööda teed õigesse kohta ja punkti. Edasi nokkisin jälle rahulikult punkte. 7-nda ja 8-nda punkti vahele oli keegi isegi raja ette niitnud, nii et lausa rõõm oli sörkida. Noh seda muidugi ainult 1 punktivahe, sest enamasti oli igal pool ikka rinnuni nõges. Üheksandasse punkti rammisin otse, kuigi olek pidanud maja juurest ringi jooksma. Kaotasin sellega mingi 45 sekundit. Selle eest järgmised 2 etappi jooksin tuimalt mööda teed ringi. Tasuks ka kohe 2 etapivõitu. 12-ndasse oleks ka pidanud kohe tee peale tagasi jooksma, mina aga üritasin alguses otse forsseerida. 13-14-15 oli lihtne nokkisin rahulikult punkte. 16-ndasse ei viitsinud enam ringi minna. Mõtlesin, et kui ma kogu aeg ringi lähen, siis see rada ei saagi läbi. Aga olin ilmselt ainuke, kes sellel etapil otse läks. Jäin tihnikusse täiesti kinni. Viimased punktid olid mööda suusaradu lihtsalt vormistamise küsimus.

Lõpus selgus, et olin Kristjanit võitnud 4 minutiga. Mismoodi?? Aga see selleks arvasin, et äkki siis Maku tuleb mingi mõistliku ajaga välja, ta ju Ilvest ei jookse. Maku aga kaotas veel mingi 1,5 minutit lisaks. Niisiis sain väikelinnade mängudel 1. koha. Aga mis veelgi olulisem, Türi linn sai meeste põhiklassis koguni viisikvõidu.

Tulemused.
Etapiajad.
Linnade paremusjärjestus orienteerumisel.

Kommentaare ei ole: