neljapäev, 16. detsember 2010

JOKA treeningud

Novembri lõpus sai JOKA niiöelda aktiiv kokku Vello juures, Kallisabal, täpselt teisel pool Valgehobusemäge, kui vaadata Valgehobusemäe suusa ja puhkekeskuse poolt. Peale muude võistluste, päevakute jne korraldamise arutelu käis läbi ka JOKA tippspordi teema. Veendusime, et kõige suuremad panused peame selles osas tegema meie naisteklassi peale. Ehk eesmärgiks peavad olema naiste põhiklassi medalid. Seoses sellega tegi Minn ettepaneku viia läbi kaarditreeninguid ka Tallinna ligiduses (Siku on ju Tartu koondisetreeningutega seotud). Mõeldud tehtud!

Eelpooltoodut arvesse võttes ongi mõningad treeningud juba aset leidnud. Esimene treening toimus täpselt kurikuulsa "orkaani", "tormi", "lumemöllu" vms nimega Monika alguspäeval Saustinõmme kaardil. Algselt oli küll ette nähtud koridororienteerumine, et asi liiga lihtne ei oleks, aga kuna oli tuisune ilm, lumi, pimedus, esimene treening jne, siis tegime jooksvalt plaanid ringi ja kõik läksid siiski metsa tavalise kaardiga. Lund veel üle meetri ei olnud, nii et esimesel korral pääsesid kiiremad tulema umbes poole tunniga. Kohal olid seekord Liisu, Pilvi, Jaan, Kristjan, Maarja ning külalisosalejana ka Ats Sõnajalg. Lumi aga järgnevatel päevadel väga ei hellitanud, nii et kui läksime Sveniga laupäeval punkte ära noppima, tuli kahlata juba kohati nabani lumes. Seetõttu läks meil kogu ringi tegemiseks aega peaaegu poolteist tundi.

Järgmisel päeval, kui olime juba mõnevõrra targemad, käisime räätsadega maha panemas selle nädala treeningu punkte Männikule. Räätsadega oli liikumine oluliselt sujuvam ja saime tunniga ringi peale tehtud. Aga lume kogusest tingituna oli enamus väiksemaid auke nähtamatud, kuna olid triiki lund täis tuisanud. Treeningul olid seekord kohal taas täpselt samad inimesed. Seekord oli tegemist kompassitööle suunatud treeninguga, seetõttu oli pool rajast vaja läbida nö valge kaardiga, aga ka ülejäänud kaardil tuli suunda jälgida, sest maastikul oli oluliselt rohkem raiesmikke, kui kaardil. seekord läks kiirematel meestel aega veidi alla tunni aja, mis arvestades lume sügavust on päris OK näitaja.

Järgmise nädala treening on plaanis korraldada Astangu kaardil. Natuke on veel lahtine, mis formaati seekord kasutan, aga võimalikud variandid on joonO, või ikkagi see koridorO, mis elmisel korral ära jäi. Eks otsustan, kui olen natuke põhjalikumalt kaarti silmitsenud.

Kommentaare ei ole: