pühapäev, 1. märts 2009

Twister Adventure treeningpäev Saku ümbruses

Eile, ehk siis laupäeval, tegime Twister Adventure Camp raames veidi pikema treeningpäeva Saku übruses. Rada oli planeeritud nii umbes 4-5 tunni pikkune.

Olime hommikul kella 11-ks kokku leppinud kohtumise Erki juures. Veidi peale 11 olidki kõik tulla lubanud inimesed kohal, ning hakkasime planeerima rajale minekut. Seekord olid kohal siis mina, Erki, Sven, Reigo ja Helen. Kõigepealt viisid Erki ja Sven ühe auto koos suuskade ja saabastega Saku suusaradade parklasse, et saaksime kohe peale jooksmisetappi suunduda suusaetapile.

Niikaua joonistasid Helen ja Reigo oma kaartidele punkte ja mina tegin veel kaks kaarti Erki ja Sven'i jaoks. Helen hakkas veidi varem jooksuotsale minema, kuna kartis, et ei jõua meie tempos püsida. Peagi tulidki ka Erki ja Sven tagasi ning saime rahulikult sörkides jooksurajale suunduda. Jooksuetapp oli umbes 15 kilomeetrise pikkusega ning lõppes, nagu juba öeldud Saku suusaradade juures. Algus kulges mööda juba vana, tuntud rada, kus olime ka varem korduvalt trenni teinud. Lõpupoole saime ka metas ja sihti mööda joosta ning päris lõpus kahlasime läbi umbes 10 cm paksuse lume üle lagedate põldude. Jooksutempo oli suhteliselt madal ja joosta oli päris mõnus, aeg-ajalt tegime sekka ka natuke kõndi, et me Helenit väga ära ei väsitaks. Umbes 2 tunni möödudes jõudsimegi suusaradade juurde.

Vahetasime jooksujalatsid suusasaabaste vastu ja suundusime Erki sõnul umbes 11 kilomeetrisele suusarajale. Suusarajad olid meeldivalt heas seisukorras, võib-olla vaid 1 lõiguke 7km rajal oli veidi kehvemini sõidetav. Aga valdavalt oli sõita täiesti suurepärane. Njah, kogu rada oli muidugi täiesti sile maa, ilma igasuguste tõusudeta. Aga no pole viga, minule sobis suusaetapp lihtsalt suurepäraselt. Samas aga Reigo ja Sven'i jaoks oli suusaetapp suuremat sorti kangutamine, kuna suuskade all olnud määre ei osutunud selle ilmaga just kõige libedamaks.

Peale suusaetappi, mis kestis umbes tunni jagu, või veidi vägem, laadisime suusad ja ka ennast auto peale ja sõitsime jälle Erki juurde, kust pidi jätkuma umbes 1,5 tunnine rattaetapp. Kuna aga Helenil ei ole üldse ratast, Erkil oli tugev köha ja Sven tõmmas ennast suusaetapiga ribadeks, läksime rattaetapile Reigoga kahekesi. Mõtlesime, et teeme umbes tunnise ringi. Tegelikult saime ettenähtud rattaringi enam-vähem täies pikkuses ära tehtud, lihtsalt kaardile kantud oletatavate punktide päris õigete asukohtadeni ei viitsinud rattaid edasi-tagasi vedada. Piirdusime lihtsalt rattasõiduga. Aga ka rattasõit oli tore ja 1 tunni ja 15 minutiga olime tagasi. Täpselt paras aeg, ega rohkem ei oleks viitsinud ka.

Teised olid meile juba sauna ka jõudnud soojaks kütta, nii et saime kohe sauna minna ning peale seda ka suurepärast (mõnusalt rammusat) seljankat nautida.

Kommentaare ei ole: